Tatoveringsprocessen

Spørgsmål & Svar

Tidsbestilling og forberedelse

Hvordan foregår tidsbestilling?

Du er altid velkommen til at kontakte mig. Skriv en besked til min Facebookside eller en e-mail, så vender jeg tilbage til dig så snart det er muligt.

Fortæl lidt om din idé – stilart, cirkastørrelse og placering. Hvis du sender et billede hvor området du gerne vil have tatoveret er markeret, er det en stor hjælp. Du må også meget gerne sende inspirationsbilleder. Jeg laver aldrig andres tegninger præcis som de er, men vi kan sagtens bruge dem som inspiration – så du får altid en unik tatovering designet specielt til dig.

Når vi har snakket om din idé, kan jeg give et prisestimat og fortælle om ledige tider.

Jeg sender aldrig designs/skitser på forhånd, da det er min erfaring at det fungerer bedst at vi ser på det sammen. Derfor har jeg designet klar til dagen for tatoveringsaftalen, hvor vi har god tid og ro til at få det hele vendt, finde den helt rette størrelse og placering og til eventuelle ændringer.

Skal man bestille tid lang tid i forvejen?

Det ændrer sig hele tiden, men ventetiden er typisk på et par måneder. Derfor kan det godt svare sig at kontakte mig i god tid, så vi kan finde en dato der passer godt.

Hvad koster det at blive tatoveret?

Jeg giver altid et prisestimat på forhånd, så du har noget at forholde dig til.

Mine priser er ikke sat ud fra tiden det tager at lave, men er projektpriser. Jeg kan bedst lide (for begge parter) at der er god tid og ro til at få alt på plads, uden at man skal føle at det påvirker prisen.

Så spørg gerne, så kan jeg give dig et prisestimat.

Er der typer af tatoveringer du ikke laver?

Hvis jeg vurderer at en stilart ikke er inde for mit ekspertiseområde, vil jeg altid fortælle dig det – og anbefale at du finder en tatovør der specialiserer sig i dette, for at du kan få det bedst mulige resultat.

Jeg laver ikke:

– Motiver hvor mandala og geometri er det bærende element

– Farvetatoveringer

– Tatoveringer på fingre, hænder, hals og hoved 

Depositum og aflysning.

For at bestille tid, skal du lægge et depositum, der selvfølgelig trækkes fra prisen på tatoveringen, når vi er færdige. Depositum kan sendes med MobilePay og er typisk på enten 500 eller 1000 kr. alt efter aftalens varighed.

 

Obs: Depositum kan ikke refunderes.

 

Afbud skal meldes senest fem dage inden aftalen, og da kan vi rykke dit depositum til en ny aftale.

Depositum bortfalder hvis du bliver væk fra aftalen uden at melde afbud.

 

Tatoveringsprocessen

Hvordan forbereder man sig bedst på at blive tatoveret?

Det hjælper meget, hvis du er frisk og veludhvilet og har fået en masse mad at spise inden aftalen.

Selvom du måske ikke har den store appetit, er det vigtigt at du får en masse god mad indenbords, særligt frugt og grønt, da det vil gøre hele processen meget lettere for kroppen. Både smerten og helingen er lettere klaret når kroppen er fyldt med mad og blodsukkeret er højt og stabilt. 

Hold dig fra alkohol i dagene op til aftalen og også i dagene efter, da det giver en bedre heling.

Medbring meget gerne snacks, sodavand og mad til din aftale, så du kan fylde op undervejs. Husk at det IKKE er nok bare at spise müsli-barer og bananer. Der skal også rigtig mad i maven.

Gør det meget ondt at blive tatoveret?

Det vil altid gøre ondt at blive tatoveret og folk oplever denne smerte meget forskelligt. Du bør vælge det sted på kroppen du helst vil have tatoveringen, uden at tænke om det gør mere ondt et sted frem for et andet. Der er nemlig ikke noget der er fælles for alle, i forhold til hvordan smerten opleves.

Det er helt naturligt og faktisk også en fordel, hvis man er spændt og nervøs før sin tatoveringsaftale. Det giver kroppen adrenalin, der er med til at lette processen.

Hvilket blæk bruger du?

Jeg bruger sort blæk af mærket Dynamic Black.

Det er vegansk og allergivenligt. Selvfølgelig kan det aldrig helt udelukkes at der kan opstå allergiske reaktioner, men dette er yderst sjældent, når man bruger godkendt blæk af højeste kvalitet. Hvis du har kendte allergier, så oplys venligt om disse.

Alt blæk registreres gennem InkBase, så du som forbruger kan være sikker på at netop det blæk der er blevet brugt på dig er godkendt af sikkerhedsstyrelsen og kan spores 5 år tilbage.

Hvad skal jeg have med på selve dagen?

Det er vigtigt at have en masse god mad i maven, når man bliver tatoveret. Tag meget gerne snacks, sodavand og søde sager med.

Det er en god idé at have behageligt og løst tøj på, også gerne sort tøj, da tøjet ellers kan risikere at få pletter.

Hvis aftalen varer mange timer, kan det være en god idé at medbringe underholdning som f.eks. en bog, musik eller film.

Du må også gerne have en ven med, til at holde dig med selskab. 

Betalingsformer.

Jeg tager imod MobilePay og kontanter. Vær opmærksom på, at din MobilePay kan have en daglig beløbsgrænse, der kan hæves hvis du medbringer NemID.

Der er også en hæveautomat tæt på shoppen.

Efterbehandling

Hvordan passer jeg min nye tatovering?

Når du er blevet tatoveret, vil jeg altid guide dig igennem de forholdsregler du skal tage dig, for at få den bedste helingsperiode.

Hvis du har fået Kliniderm på: Behold filmen på i højst 5 dage. Du må gerne gå i bad med filmen på, men du må ikke dyrke sport i de første 5 dage. Filmen kan flosse lidt i kanterne og der kan være luftbobler og væske der samler sig under filmen, men så længe den slutter tæt om motivet, har tatoveringen de optimale forhold for at hele flot og er beskyttet. Du skal kun fjerne filmen FØR de 5 dage, hvis den bliver så løs at der kommer hul ind til motivet.

Sådan tager du filmen af: Træk i filmen fra en ende, mens du er i bad og skyller med lunkent vand. Det kan gøre lidt ondt at tage filmen af, men du kan ikke gøre noget forkert i denne proces, uanset om du vælger at trække hurtigt eller langsomt. Der kan sidde overskydende blæk på filmen, som følger med når man trækker den af, og dette er helt normalt. 

Når du har taget filmen af: Vask din tatovering forsigtigt i parfume- og parabenefri sæbe. Intimsæbe eller neutral sæbe er godt. Dup den tør med et rent håndklæde og smør et tyndt lag pantothenolsalve på.

De næste 10 dage: Vask tatoveringen i parfumefri sæbe 1 gang dagligt og smør med et tyndt lag salve 3 dage dagligt.

I 3 uger fra tatoveringen er lavet: Undgå klorvand, saltvand, karbad og spabad. Undgå stærk sol og kontaktsport eller træning hvor tatoveringen kan få voldsomme stræk eller slag. Undgå parfume, fugtighedscreme og solcreme på tatoveringen mens den heler. Undgå at klø eller pille i din tatovering. Der vil drysse små, sorte flager af i helingsperioden, som du skal lade drysse af af sig selv.

I årene fremover: Husk altid solcreme på din tatovering, gerne faktor 50. 

Hvordan fungerer din retouch-garanti?

Skulle der være områder eller streger der er for lyse eller utydelige efter helingsprocessen, har du altid 6 måneders retouch-garanti. Kontakt mig, så finder vi ud af det.

kontakt mig

Har du flere spørgsmål?

Skriv en besked til mig, så vender jeg tilbage så snart det er muligt.

sociale medier

Følg med her:

Thit Hansgaard © 2022

Registreret tatovør ved Sikkerhedsstyrelsen